🎄Спрей за елха с етерични масла
25мл вода
25мл спирт
4мл етерично масло от бял бор

🍊Ароматен спрей за дома
100мл вода
100мл спирт
Смес от етерични масла:
5мл мандарина
5мл кедър
5мл сладък портокал

🧤Ароматен гардероб
Можете лесно да си направите естествени ароматизатори за гардероба. За целта вземете парче памучен плат, отрежете го и го направете на кесийка. В нея можете да поставите стръкчета лавандула и да добавете две-три капки от любимото ви етерично масло. Завържете плата с панделка и дрехите ви ще ухаят свежо поне две седмици.

🧴Персонална козметика за Коледа (може да се използва в крем за ръце, сапуни, лосиони за тяло и т.н)
100мл неутрален продукт за основа
0,5мл етерични масла от сладък портокал, мандарина и канела

🪄Разбира се, можете да правите различни миксове и да творите докато не намерите вашият аромат. А кой знае? Може да се получи нещо невероятно и да създадете нов личен аромат🥰

👉🏽Съветвам ви да използвате цитрусови аромати за спалното бельо, дървесни с пикантен вкус за помещението, за да сте свежи и бодри. Успокояващи аромати, лавандула, тамян, български билки в спалнята и по-конкретно под възглавницата.

✨Освен, че ароматизират добре, те осигуряват и дезинфекция, отпушват носа и облекчават дишането, оказват влияние и върху психо-емоционалното ни състояние.
Вдишвани през носа, ароматните молекули от етеричните масла, взаимодействат с обонятелните органи и почти мигновено достигат мозъка. Достигат и до белите дробове, които са свързани с кръвообращението – така молекулите попадат директно и в кръвта, което е по-бързо в сравнение с това да приемете лекарство или тинктура през устата. Именно този бърз и кратък път на лечебните аромати до тялото дава възможност да се подобри здравето или настроението на човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.