1. Здравей, Дани! Личи си, че имаш изявени лидерски качества, но как успяваш да балансираш между женската и мъжка енергия?

“Привет! Много ти благодаря за поканата, за мен е чест! Още повече, че ти си ми много голям идол и много те харесвам като жена, коуч и изобщо като професионалист!
Успявам да балансирам между мъжката и женската енергия като чета много книги на тази тема. Ходила съм на много семинари, правя много техники, но в крайна сметка много често надделява мъжката. И това блажено състояние много ми липсва понякога, но не смятам че бизнесът е този, който ни изкарва от това състояние. По скоро целият свят е насочен към това, жените да бъдат мъже и разбира се, отсреща полулаваме същото – мъжете стават все по-женствени. Според мен, така се губи баланс и се разменят ролите. За мен е предизвикателство да бъда в женската си енергия, но понякога ми се получава!”

2. Доверяваш ли се на интуицията си или се стараеш да мислиш логично?

“Смятам за себе си, че имам остър ум и измислям добри стратегии. Мисля, че по- скоро се доверявам на интуицията си и на вътрешният си глас, който никога не ме подвежда. И много вярвам в себе си, че винаги съм на правилният път! Когато става въпрос за действия, много си вярвам!”

3. Ти управляваш успешен бизнес в сферата на красотата, имаш голям екип и много клиенти. Как успяваш да го менажираш?

“Всъщност аз съм много недобър мениджър, по стечение на обстоятелствата в един бизнес, в началото си всичко – мениджър, маркетинг, служител, чистач, абсолютно всичко. Разковничето в случая е да делигираш права на други хора, които са много по-добри от теб. Отчитам себе си за слабо звено в мениджмънта, не искам да бъда мениджър и дори се плаша от тази позиция. Това, с което се занимавам аз е управляване на общият процес. Имам контрол над всяко едно звено в бизнесът. Вече 7 години сме на пазара, към днешна дата всеки знае своите задължения, а аз само измислям нови неща, внедрявам ги и намирам точните хора. Това е тайната – да делигираш, още повече, че аз имам семейство, което изисква още повече енергия..”

4. Споменавала си, че си започнала бизнес от нулата. Как започна всичко? И защо реши да бъде именно в сферата на красотата?

“Всъщност това беше може би петият ми бизнес. Всичко започна от една книга, която силно препоръчвам на хората! Това е ,,Богат татко, беден татко”. След това изчетох всичките му книги и реално, той ми даде мотивация да напусна работа. Тогава бях сервитьорка в Хепи и паралелно с книгата “Монахът, който продаде своето Ферари”, която считам, че много ни “надъхва” да излезем от коловозите на сигурната работа, страховете и несигурностите. През годините доста често подарявах тази книга и забелязвах, че хората ,на които я подарявам отбелязват огромен скок в развитието си. В комбинацията от тези две книги, аз направих първият си бизнес. Бях само на 20г. Той беше неуспешен, след това имах още няколко бизнеса, които не бяха нещо “Уау!”. Вътрешният ми глас ми подсказа, че трябва да се занимавам с красота! Стартирах “Vintage Dolls” с капитал от 400лв. Четейки книги за бизнеса, разбирам, че много бизнесмени стартират точно по този начин. И аз го направих със същият капитал. В годините инвестирах много и всяка една стотинка се влагаше в него. Дори наблюдавах себе си, отивайки в даден магазин, изпитвах чувство на вина, че трябва да си купя нещо за себе си ,или за домът ми, а не го влагам в него. Дори носих дрехи втора употреба, защото винаги много съм обичала дрехите. Тогава прецених, че не мога да позволя да си купувам дрехи и за да мога все пак да си задоволя желанието купувах втора употреба.”

5. Винтидж Долс безспорно е моето любимо място и никога не съм го крила. Това, което е отличаващо при вас е интериора и приятната атмосфера. Дизайна на студиата твоя идея ли е? И вярваш ли, че локацията и сградата са от значение?

“Ти си ми утвърждението, че всички красиви жени са наши клиентки! Всеки път когато съм сред нашите клиентки, осъзнавам, колко красиви жени идват при нас и разбира се, ние подчертаваме тяхната красота! Все пак съм много благодарна за това!

Дизайнът е мое дело, но сега съм намерила много талантлива дизайнерка, която в момента изработва дизайн на повечето ни кабинети. Добра съм в интериорният дизайн, но все пак има хора, които са го учили и имат години практика. Хубаво е да наемаш хора, които са по-добри от теб, за да ти спестяват това да се занимаваш с нещо, което не ти се отдава на 100%. Докато ти отидеш и направиш това, в което наистина си добър и с твоят талант да заплатиш на друг талант да си свърши работата.

Относно локацията, да важна е, тя вибрира изцяло на теб самият! Хората не си купуват нищо повече от енергия от теб. Те идват за да вземат от твоята енергия и аз им давам част от себе си! Ако аз не вярвах в красотата и в нашите уреди, те нямаше да бъдат това, което са и клиентите нямаше да вярват в нас! Много е важна вярата, тя привлича хората и тя изгражда бизнеса! Всички сме клиенти на енергийни бизнеси!”

6. Ти си перфектното съчетание между ум, красота, елегантност и добро сърце. Личи си, че се раздаваш на 100% и обичаш да помагаш на хората. Това зарежда ли те?

“Чувствам се изключително щастлива и заредена, когато срещна някоя клиентка и тя ми каже, че съм й променила живота. Например, защото чрез процедурите ни за тяло тя е отслабнала и е започнала да обича себе си. Друга клиентка, веднъж ми каза, че това са били двата най-щастливи часа в живота й от години насам, без семейството и децата. Много съм щастлива, че хората го оценяват и че им помагам под някаква форма!”

7. Личностното развитие е твоя страст. Мислила ли си да практикуваш като коуч, или предпочиташ да помагаш на жените като се грижиш за тяхната увереност и външност?

“Много ми харесва това да бъда коуч, но смятам, че още не е узрял моментът. Като цяло двете вървят ръка за ръка и се получава една синергия между двете когато са в баланс.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.