Като една типична везна вечно съм в търсене на хармония и баланс. Стигнах до извода, че силните мъже имат нужда от мека жена. Точно, за да има баланс. Защо? Защото той е труден. За да бъде активен, лидер и да достига, трябва да бъде твърд. Лидерът има определени черти на характера. Затова има понятие – силен и слаб мъж. Макар да не ми се иска да категоризирам някои мъже като слаби. Факт е, че такива има. Нека обаче да не прибързваме с лепенето на етикети, защото има различни ситуации и състояния.

Активните, силните и стремящите се към нещо мъже искат баланс. За да могат тази твърдост и скованост да я смекчат, за да се успокоят и въздъхнат, имат нужда от жена с меко поле, спокойна. Тази жена трябва да може да създава уютна атмосфера, за да може мъжа да се чувства спокоен. Това е. Затова силните мъже търсят меки и спокойни жени, които умеят да ги балансират.

Задължително е обаче тя да има вътрешни граници! Да бъде мъдра. Да знае какво може и какво не. Само с такава жена той може да свали бронята си, която всяка сутрин слага за света, за да може да издържи всичките си битки. Тази жена трябва да е много мъдра и да знае как се върви по минно поле, как да не стъпва на мина. Много е важно да е развила вътрешното си състояние на спокойствие и баланс, тогава и двамата ще са щастливи.

Забелязали ли сте как силните жени са магнит за слаби мъже? Защо се случва така? Защото има смяна на роли, и в тази смяна така се получава баланс. Силната и активна жена,  ще привлича мъж, на който тази сила не му достига.

Напълно възможно е този мъж дори да е бил лидер, но нещо да се е случило в живота му и да е загубил вяра в собствените си сили. Той се привлича от такава жена, за да може тя да го разтърси с този си заряд и да му каже – хайде, хайде, хайде. Ставай, време е за действие!

Силна жена и силен мъж = борба за надмощие

При силна жена и силен мъж на някой все пак ще му се наложи да бъде жена. Да бъде гъвкав. На активната жена  й е трудно да превключва. Сложно й е от позицията на лидер да се прибере вкъщи и да стане слаба жена. Трудно е, но не е невъзможно. Нужно е знание, умение и практика.

За това съм тук.  🤎

Силната и активна жена привлича слаб мъж, за да се отпусне. Да се прибере вкъщи и там да има поле на спокойствие. Да, ролите са сменени, но за нея това е нужно и полезно. Той също има нужда от нея, защото до нея се чувства като каменна стена. До нея той чувства какво е сила. В този случй жената е учител по сила на мъжа. Има двойки, които живеят в такава композиция. Ако им харесва и така са се договорили, това е тяхно право.

One thought on “БАЛАНС В ОТНОШЕНИЯТА

  1. Ивa says:

    Здрaвей Caбнa!Иcкaм.дa cъздaм бaлaнcирaни отношение.И двaмaтa cме cилни.Животa ни нaпрaви тaкивa.И товa което преминaвaме от пет години.Хa хa Точно товa уcещaм .Вcе едно cъм в минно поле,нaпълно ми cе рaзкрил.Боже кaк дa му cе доверя и aз нaпълноо.Желaя щacтливa пълноценнa връзкa.блaодaря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.