Много необвързани жени, с които работя, таят неприязън, гняв и обвинения към предишни партньори. Тези негативни емоции ги държат закотвени в миналото и те се чудят защо не могат да създадат нова успешна връзка.

А истината е, че емоциите които проектираме върху другите, всъщност изпитваме към себе си. Ядосани сме на себе си, че сме търпяли лошо отношение, че сме си затваряли очите, че не сме си тръгнали по-рано, че не сме си казали какво ни тежи и т.н.

За да се освободите от тези обвинения, да се помирите с миналото и да продължите напред, можете да напишете писмо към себе си, с което да си простите за всички ‘грешки’, които смятате, че сте допуснали в живота си и особено в любовния си живот.
Така ще поемете отговорност за вашата роля в неуспешните връзки, вместо да прехвърляте отговорността върху вашите партньори.

И ако искате да се чувствате по-уверени, че няма да повторите същите ‘грешки’, можете да напишете какви различни избори искате да направите в бъдеще.

Ще знаете, че сте свършили добра работа и сте готови да продължите напред, когато можете да благодарите от сърце за всичко, което сте получили от предишните си партньори, и когато се сетите за някои от тях, да им пожелаете да бъдат щастливи.

Ето пример:
Благодарна съм за всички прекрасни моменти, които съм преживяла с моите интимни партньори. Благодарна съм за пътуванията в България и по света, за подаръците, комплиментите, подкрепата, доверието, уважението, приемането, приключенията, ученето и развитието. Благодарна съм за докосването, целувките, прегръдките и сексуалните ни преживявания. Благодарна съм за ски уикендите и почивките на море и планина. Благодарна съм за споделените страхове и мечти. Благодарна съм за хубавите спомени, за натрупания опит и за обратната връзка. Благодарна съм за цветята и букета от емоции. За хубавите снимки и за адреналиновите преживявания. Благодарна съм за щедростта, за грижата и помощта. Благодаря ви от сърце! Пожелавам ви да сте щастливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.