Първото нещо, което трябва да разберете е, че кавгите са нормални! Няма връзка без конфликти. Кавгите възникват в процеса на опознаване. Те помагат да определите вашите собствени граници и да разберете границите на любимия човек. Малките конфликти бързо се разрешават и също толкова бързо се забравят.

Кризата е друг въпрос. Това е сигнал за сериозен проблем. Ето 5-те знака:

1️⃣ Отчуждение. Виждате как партньорът е станал отдръпнат, студен, раздразнителен. В думите му няма усещане за топлина, съчувствие. Безразличие, а след това и агресия – психологическа и, не дай Боже, физическа. Но безразличието боли повече от агресията. Затова много жени провокират скандали само за да не се чувстват изолирани.

2️⃣ Крясъци. Хората крещят, когато виждат, че са далеч един от друг. Както физически, така и психологически. Крещенето е емоционален начин да се предаде отчаянието: „Ти не ме разбираш! Не ме чуваш! „. Когато и двамата партньори крещят, те не желаят да слушат, а искат да бъдат чути.

3️⃣ Чувство на безизходица. И двамата партньори разбират, че трябва по някакъв начин да излязат от ситуацията, в която са се вкарали, но и двамата не знаят как. Кризата е като стена, която може да бъде преодоляна само чрез издигане на ново ниво на комуникация. И това често е невъзможно без външна помощ: психолог или треньор.

4️⃣ Съмнение. То винаги е там, когато става въпрос за криза. „Това ли е моят човек? Сгреших ли? Избързах ли с него? Той се оказа различен! „.

5️⃣ Бягство. Вие и вашият партньор започвате да избягвате проблема. След като заровите мината, вие не я неутрализирате, а само я поръсвате. Ще дойде време и ще избухне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.