В тези тревожни времена за всички, бих искала поне да помогна на всеки с малко позитивизъм.

Хората губят чувството си за сигурност. И не говоря само за химичната и физическата война която настъпи. При повечето хора се повява отричане, страх, гняв, депреси.

Това означава, че някои хора ще отричат, че се случва нещо смущаващо. – „Всички лъжат”, „Не е вярно”, “Медиите преувеличават”.
Така действа психологическата защита по метода на щрауса – глава в пясъка.

Други ще имат пристъпи на паника. Те ще извършват спонтанни действия и ще смущават другите. Тази паника е нещо много страшно – в паниката хората губят способността си да бъдат хора, контролирани от животински инстинкти.

Третите ще компенсират страха си с гняв – ще търсят виновните. И не истинските виновници ще бъдат такива, а тези, които донесоха негативните новини или започнаха дискусията.

Какво е важно да направим сега?

1. Отделете време за заключения. Не се паникьосвайте. Ситуацията е несигурна и се променя бързо. Най-доброто нещо в момента е да запазите хладнокръвен начин на мислене, доколкото е възможно. Съпротивлявайте се на тревожните мисли.

2. Точно сега не е моментът да си разправяте сметките и да спорите кой е виновен. Не влизайте в подобни дискусии. Не умножавайте враговете си, когато трябва да се сприятелявате!

3. Дишайте и не фокусирайте вниманието си върху негативните новини. Поемете си дълбоко въздух. Изживейте паниката и страха чрез дълбоки вдишвания. Не четете/гледайте твърде много по темата.

4. Говорете с любимите си хора. Прегръщате се и давайте любов! Окситоцинът, произведен по време на такава комуникация, има успокояващ ефект. И помагайте на тези, които имат нужда от вас!

Обичайте всички и делете хората по националност. Всички сме човешки същества. Съчувствайте и изразявайте подкрепата си на всички засегнати от действията на политиците.

Нека в душите ви цари мир! 💗💗💗

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.