Вероятно за никого няма да е тайна, че понякога сме склонни да завиждаме на други хора: или съпругът на приятелка ни се струва по-добър, или някой печели повече пари и т.н.

Основната тайна на щастливите хора е, че независимо от всичко, те знаят как да останат оптимисти дори в най-трудните житейски ситуации. Може би смятате, че е невъзможно да програмирате мозъка си да мисли в тази насока?
Не трябва да мислите така.😉

1️⃣Поддържайте психически баланс

Държали ли сте се грубо, докато стоите на опашка? Били ли сте някога измамени в магазин? Всички ние в такива ситуации искаме едно – да се възстановим. Ето защо, ако шефът ви се скара, членовете на семейството ви разочароват, на първо място, успокойте се, опитайте се да се охладите. Най-често конструктивните решения идват, когато сме спокойни.

2️⃣Научете се да поддържате индивидуалността си сред тълпата

Не, това не означава, че трябва да сте безразлични към другите и да се радвате само на егото си. Всички хора сме свързани помежду си, но нека не забравяме, фразата: “Всички сме заедно, но всеки сам по себе си“.

3️⃣Позволете си най-големия лукс на света – да чувствате

Живеем чрез чувства, а не в числа на часовник. Времето трябва да се измерва в сърдечни удари.
Понякога ни се струва, че изразявайки чувствата си, ние показваме своята слабост. Обаче обратното е вярно. Това означава, че можем да усещаме.
Ако анализираме най-важните постижения в живота си, ще забележим, че всички те са постигнати единствено поради положителни емоции – любов, съчувствие, желание да се харесаме на близките.
Нищо чудно, че казват, че този, който разбира чувствата си, печели – това е най-мощният лост за постигане на целта.
Между другото, ако това не беше така, тогава специалностите на психолог и коуч нямаше да бъдат толкова популярни, а книгите по психология нямаше да заемат най-високите оценки по отношение на популярност сред читателите😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.