Много често бъркаме продуктивността със заетостта. Нека не забравяме, фокусът е оптималното състояние за ефективно изпълнение на нещата и задачите ни. Като се фокусираме върху значимите неща, които трябва да направим – и се справяме добре – всъщност постигаме повече и опростяваме живота си. 🔑

1. Успешните и щастливи хора спят! Да, точно така! 89% от милионерите спят по 7-8 часа на денонощие. Погрешно е схващането, че за да успееш трябва да работиш много и да нямаш време за сън. Хората, които се наспиват имат по-добра памет, по-концентрирани са и мислят креативно.

2. Инвестират времето си правилно! Грешката, която допускаме е, че в този свят пълен с информация искаме да грабим с пълни шепи. Курс, след курс, маратони, книги и тн.  Знам колко е примамващо, но ние не сме машини. И за да бъдем истински продуктивни трябва да осъзнаем, че за всичко си има време!

3. Ключът е в баланса – Ум, Дух, Тяло. Не можем да развиваме ума си и да неглижираме тялото си. Ние сме едно цяло и няма как да функционираме правилно, без да сме в цялостна хармония! Много вода, полезна храна, сън и движение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.