Колкото и грубо да звучи, на никого не му пука колко сте добри!

Ако очаквате останалите да забележат и признаят вас като личност, или работата ви, когато тихичко си се трудите това няма да се случи!

Често се случва жените да ми казват, ,,Аз все се раздавам, а нищо не получавам в замяна.” , ,,Аз съм добър човек, а добрите хора страдат.”

Всъщност, да раздавате себе си не ви прави добри. Добрата помощ е да даваш без да очакваш и да не търсиш признание и одобрение. Да приемеш другите такива каквито са, без да контролираш, да влизаш в ролята на спасител и да даваш непоискани съвети.

Всеки път, когато правим каквито и да е усилия (с думи или действия) да решим проблемите на някого, всеки път когато правим нещо за някого, без да сме помолени за това, ние вредим.

Ограничаващото вярване, че ще ви харесат ако сте добри, помагате винаги на всяка цена е неправилен модел. По този начин се раздавате до обезличаване!

Спрете винаги да се стремите да постигнете хармония, това идва на много висока цена. Престанете да се опитвате да направите всичко прекрасно през цялото време. Хората не винаги се разбират. Нещата няма винаги да бъдат наред. Вие никога няма да бъдете обичани от всички и това е окей. ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.