Това са съвети, чиято ефективност се доказва с изследвания.  За да ги формулират, психолозите са изследвали двойки, които са заедно от десетилетия и са щастливи във връзките. Тези съвети гарантирано ще спасят връзката ви!

И така, какво правят хората в трайна връзка?

Те продължават да се влюбват

Чувството на любов избледнява с годините, ако не го подхранвате ежедневно.  Всеки човек може умишлено да култивира чувството на възхищение, което е предизвикал през първите месеци.

Желателно е да бъдете способни да идеализирате партньора, без да виждате недостатъците му

След като премине периода на влюбване, започваме да виждаме недостатъците на партньора. Съответно ни се иска да ги променим. Това е голяма грешка и не бива да се допуска. Никой не се е променил с критика и перфектни хора не съществуват!

Опитвайте нови неща заедно

Новите преживявания ни помагат да се асоциираме с нещо интересно, ново, вълнуващо и радостно. Укрепва връзката.

Бъдете независими и позволявайте същото й партньора си

Мнозинството от хора когато видят, че партньорът им е зает с нещо свое, изпитват уважение и интерес.  Те се преоткриват взаимно, виждайки страстта в работата, или хобито на партньора си.

Интересуват се от живота като цяло

Ако човек е в състояние да възприеме живота като интересна игра и се интересува от нея на всяка възраст, той прехвърля тази способност върху връзката.

Те възприемат отношенията като самореализация

Те са готови да инвестират време и усилия във взаимоотношенията си. Възприемат ги като важен проект, а не като начин да оцелеят или да водят по-удобен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.