Като дете в съзнанието ми се запечата образа на красивите гръцки богини от анимационния филм Херкулес. Обожавах принцесите, но на моменти ми ставаха скучни и твърде банални.

Мечтаех си за дългите, луксозни бели със златна украса гръцки рокли, които винаги показваха силна мощ и едновременно женственост. Златните венци върху косите им, имитиращи клонки от лаврово дърво. И онези гръцки сандали, които се усукваха около глезените им.

Афродита, Артемида и Атина бяха мощни, независими и изключително красиви. Не им трябваше очарователен принц, който да дойде и да ги спаси. Те бяха тези, които решаваха съдбата на тези принцове. Те бяха всичко, което исках да бъда.

Когато научих за гръцките богини, открих, че те са неразделна част и от други култури.

Бях в страхопочитание, че толкова много цивилизации се прекланяха пред тези женски божества.

И въпреки това Божествената женственост толкова липсваше в която и да е религия, с която бях запозната. Божествената женственост означава толкова много неща необходими на човечеството – съзидание, съпричастност, справедливост, изцеление и хармония.

Въпреки това е игнорирана от векове.

Статутът на божеството може да не е постижима цел, все пак можем да използваме нашата сила на Богинята! Един от начините, по които призовавам моята сила на Богинята, е чрез моя олтар на Богинята.

Олтарът е маса или пространство, което е фокусирано и посветено за определена цел,  където се извършват ритуали, или се правят жертви. (Не се притеснявайте – единственото нещо, което се жертва тук, е нашето време и енергия!)

Необходими материали за целта:

  • Маса или място за поставяне на вашия олтар
  • Образ или фигурка, която да представлява вашата богиня (или богини) по избор
  • Символи или предмети, предлагани на вашата богиня
  • Свещи
  • Пало санто за енергийно прочистване

За моя олтар избрах Афродита, гръцката богиня на любовта и красотата.

Олтарът трябва да включва всякакви предмети, които според вас наистина резонират с избраната от вас богиня, и да ви помага да се чувствате свързани с нейната енергия.

Афродита има определени символи, които са свързани с нея. Неща, за които чрез различни легенди и познания е известно, че са свързани. Някои от тези символи включват рози, перли, черупки, лебеди, врабчета, ябълки и нарове.

За да създам свещеното си пространство на Богинята и олтара, намерих пространство, което няма да бъде обезпокоявано. Използвах бяла покривка, за да добавя елемент на женственост и чистота, които също напомнят на драперията в гръцки стил, която виждаме в много изображения на Афродита. След това включих няколко пресни рози, статуята на Афродита, наниз от перли и дълги свещи.  Също така поставих на олтара си някои кристали, заредени с енергията на Афродита по време на моя ритуал.

Свещено пространство

Този олтар е свещено пространство за вас, за да извършвате ритуали, да медитирате и да проявявате вътрешната си енергия на богинята.  Призовайте Афродита да ви даде своите сили на страст, удоволствие и плодородие.  Насочете я, когато имате нужда от тласък на вашето самочувствие, мотивация, или да се свържете отново с вашата вътрешна богиня.  Благодарете на Афродита и нейната светлина, любов, енергия, като й предлагате вашите положителни самоутвърждавания и любов към себе си.

Чувствайте се свободни да сменяте олтара си толкова често, колкото искате.  Не винаги вашият олтар трябва да бъде посветен на една и съща богиня или богини, изработете го, както искате.  Уверете се, че често почиствате енергията около вашия олтар!

Нека Богинята да бъде с вас! 🕊💖

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.